Monipuolista hyvinvointia
YRITYKSILLE SEKÄ YHDISTYKSILLE
Pohditko työyhteisösi, organisaatiosi tai tiimisi johtajana, - hoitaako henkilökuntasi hyvinvointiaan asianmukaisesti? Oletko havainnut jonkinlaista henkistä poissaoloa tai haluttomuutta? Esiintyykö työpaikalla mielestäsi liikaa selittämättömiä poissaoloja, jotka huolettavat sinua?
Haluaisitko työnantajana tarjota henkilökunnallesi talouden hyvinvointivalmennusta?
Vai tunnetko sinä työyhteisön tai tiimin jäsenenä, että tuntuu raskaalta ja väsyttävältä, huolet painavat, etkä saa itsestäsi irti voimia ja intoa työtehtävien hoitamiseksi niin kuin pitäisi.
Minä voin mahdollisesti auttaa tällaisessa tilanteessa, sillä tämänkaltaiset ongelmat ja tilanteet ovat minulle tänä päivänä liiankin tuttuja.
Olen kouluttautunut mentaalivalmentajaksi, NLP (Neuro Linguistic Programming) masteriksi, Mindfulness ohjaajaksi, sekä toimin hyvinvointivalmentajana ja personal trainerina.
Toimin lähinnä pääkaupunkiseudulla, mutta luonnollisesti myös laajemmalla maantieteellisellä alueella tarjoan mielelläni näitä palveluita. Työskentelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.


MIKSI
Luonnollisesti olemme jokainen itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme, mutta katson että myös työnantajan intresseihin kuuluu kiinnostus hyvinvoivaan ja toimivaan työyhteisöön, jolloin havaitessaan puutteita ja ongelmia, on tärkeää pyrkiä löytämään tällaisille vallitseville ongelmatilanteille oikeita ratkaisuja. Tosiasia on kuitenkin, että hyvinvoiva työntekijä palautuu paremmin niin arkena kuin vapaa-aikana.
Hyvinvoivalla työntekijällä on elämän tärkeimmät osa-alueet ainakin suurimmalta osin tasapainossa. Kaikki elämän osa-alueet vaikuttavat ja ovat riippuvaisia keskenään, kuten työ, sosiaaliset suhteet, uni, liikunta, ravinto sekä oma talous. Elämän osa-alueisiin voi myös lisätä oma kehitys, fyysinen ympäristö sekä palautuminen.
Olen ehdottomasti sitä mieltä, että valtaosa ihmisistä haluaa suoriutua tehtävistään hyvin ja odottavat siten saavansa kannustusta ja hyvää palautetta. Meihin jokaiseen kohdistuu elämä, joka voi välillä jopa koetella. Eri tilanteet ja tapahtumat saattavat vaikuttaa ihmisen toimivuuteen, eikä aina ole tietoa ja ymmärrystä syistä, mihin kaikkeen tällaiset tapahtumat vaikuttavat, saatikka että tiedettäisiin mistä hakea tilanteeseen tukea ja ratkaisuja.
Kun työnantaja huomioi työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia olen vakuuttunut, että tämä toimii myös yritykselle kilpailuvalttina. Palatakseni vielä vastuuseen, niin työntekijän vastuulla on hyödyntää työnantajan tarjoamia hyvinvointietuja tarpeidensa mukaan.
MITÄ
Jäljempänä esimerkkejä tarjoamistani palveluista, joista esim. yritys voi poimia joko monipuolisen työetukokonaisuuden tai yksittäisiä osa-alueita:
-
Keskustelukumppani,
-
Stressinhallinta ja palautuminen,
-
Läsnäoloa ja rentoutumista, - Mindfulnessia sisätiloissa tai luonnossa, meditaatiota ja kehon rentoutusta,
-
Itsensä kehittäminen, - oman elämänsä selkiyttäminen,
-
Sisäinen kehitys taloudenhallinnassa.
-
Liikuntatapahtumia, esim. ulkotreenit, porrastreenit, kuntosali, kuntopiiri, helppo tanssiliikunta, liikkuvuus.



MITEN
Esimerkkejä miten palveluita voi työyhteisölle tarjota:
-
Hyvinvointiyhteyshenkilö tavattavissa,
-
Yksittäisiä tapahtumia tai pidempiaikaisia sopimuksia,
-
Käytön mukaan tai kiintiönä,
-
Täysi etu tai työntekijä kustantaa osan tai kokonaan hyödynnetyn palvelun,
-
Ryhmä- tai yksilövalmennusta,
-
Etä- tai lähitapaamisia,
-
Neuvontalinja,
-
Yksi tai useampi kurssipäivä,
-
Webinaareja,
